Prihodnost je večna neznanka. Zavita je v meglice različnih barv. Veliko poti vodi vanjo. Na njih se srečujemo,

si želimo prijateljstva, ljubezni... Ko zaživi vsaka barva v svoji žlahtnosti in ni več sama sebi zadostna,

se prelije v mavrično harmonijo različnosti skozi mene – tebe - vas in nas v najlepših odtenkih.

Takrat, ko v njih prepoznamo svoje podobe, se med seboj začutimo, dajemo, potrebujemo.

In ko zares vemo, kdo smo, kaj hočemo, nam je uspeh zagotovljen. In to smo mi:

 

LIPA  CELJE.

 
DOMOV
KONTAKTI
ZGODOVINA
STATUT DRUŠTVA
AKSIOMI ODVISNOSTI
ETIČNI KODEKS DRUŠTVA
METODE DELA DRUŠTVA
PREMAGOVANJE ODVISNOSTI
LETNI PROGRAM DELA
DOGODKI - NOVICE
FOTO GALERIJA
POVEZAVE
UČENJE ZA ŽIVLJENJE
 
 

 

 

10 aksiomov teorije izbire

     
1. Edina oseba, katera vedenje smo zmožni kontrolirati, smo mi sami. Nihče nas ne more pripraviti, da storimo nekaj, kar nočemo.  
     
2. Vse, kar lahko drugim ponudimo ali kar lahko drugi ponudijo nam, so informacije: kaj bodo oni ali mi počeli s temi informacijami, je stvar njihove ali naše izbire.  
     
3. Vse dolgotrajne duševne težave imajo svoj izvor v nezadovoljujočem odnosu z drugimi ljudmi.  
     
4. Odnosne težave so vedno težave v sedanjosti. bodisi živimo v nezadovoljujočem odnosu ali pa odnosa sploh z nikomer nimamo.  
     
5. Dogodki v preteklosti-posebno boleči-so vplivali na to, kar smo danes, vendar njihovo boleče oživljanje v sedanjosti ne pomaga veliko, da bi si uredili odnose v sedanjosti.  
     
6. Žene nas pet, v dedno zasnovo zapisanih potreb:po preživljanju posameznika in vrste, po ljubezni oz. pripadnosti, po moči oz. (samo)spoštovanju, po prostosti oz. svobodni izbiri in po zabavi oz. razvedrilni, ustvarjalni radovednosti.  
     
7. Mi lahko potešimo svoje potrebe le preko konkretnih sličic (podob, zamisli, želja) v našem notranjem svetu kakovosti. V tem svetu je vse, kar je za nas vredno; tudi tisto, kar drugim ne pomeni nič.  
     
8. Vse, kar počnemo v življenju je, da skušamo s celostnim, nedeljivim vedenjem, sestavljenim iz štirih sestavin(dejavnosti, mišljenja, čustvovanja in fizioloških procesov), potešiti osnovne potrebe.  
     
9. Vse naše vedenje je namensko in proaktivno. Ogromno pridobimo na naši osebni svobodi, če to spoznamo in začnemo govoriti npr., da smo si izbrali depresijo in ne da smo padli vanjo.  
     
10. Neposredno lahko nadziramo le mišljenje in dejavnosti, čustva, počutja in fiziološke procese pa le posredno preko dejavnosti in mišljenja.